Avaruusseikkailu

Menneet tapahtumat:

1.10. Vartiovuoren tähtitorni, Turku, ennakkoilmoittautuminen

Engelin uusklassista arkkitehtuurin tunnelmaa hehkuva Vartiovuoren tähtitorni avaa ovensa yleisölle opastetun kierroksin lauantaina 1. lokakuuta. Saxtronauts – Avaruusseikkailu on osa päivän vapaapääsyllistä ohjelmaa.

Suomen ensimmäinen tähtitorni rakennettiin vuosina 1817-1819 Turun Vartiovuorelle. Observatorioaika jäi lyhyeksi: Turun palon jälkeen Akatemia siirrettiin Helsinkiin, jonne myös tähtitieteelliset laitteet vietiin uuteen observatorioon. Myöhemmin rakennuksessa on toiminut merenkulkuoppilaitos, merenkulkumuseo ja taidemuseo. Vuonna 2007 Tähtitorni siirtyi Åbo Akademin säätiön omistukseen.

Kierrokset järjestetään klo 12.00–13.30 ja klo 15.00-16.30. Yhdelle konserttikierrokselle mahtuu 40 henkilöä. Varaa paikkasi Saxtronauts – Avaruusseikkailun musiikillisille kierroksille Vartiovuoren tähtitorniin alla olevista linkeistä:  

Ilmoittaudu mukaan klo 12–13.30 kierrokselle: 
https://link.webropolsurveys.com/S/18B3FB47DDB44D0B

Ilmoittaudu mukaan klo 15–16.30 kierrokselle:
 https://link.webropolsurveys.com/S/18B3FB47DDB44D0B

Kokoontuminen tähtitornin pääovien edessä, jossa ilmoittautuminen. Tähtitornissa voi liikkua vapaasti musiikkiesitysten aikana. Huom! Saxtronauts-yhtye siirtyy esittämään yhden kappaleen myös Vartiovuoren vesisäiliön galleriaan, jossa on esillä nykytaidenäyttely Enemmän kuin silmäni näkevät. Kestot ovat arvioita.  

Saavutettavuus: tilat eivät ole esteettömät
Sekä tähtitornissa että vesisäiliössä on hissiyhteys ensimmäisen ja toisen kerroksen välillä

2.10. Sibelius-museo, Turku, 7/5 € tai Museokortti

Saxtronauts konsertoi Sibelius-museon temppelimäisesessä Sibelius-salissa sunnuntaina 2. lokakuuta klo 14. Sibelius-museon rakennus on yksi Suomen 1960-luvun modernismin omalaatuisimmista luomuksista. Sen yksinkertainen ja karu, mutta samalla jännittävä ja ainutlaatuinen muotokieli houkuttelee arkkitehtuurista kiinnostuneita vierailijoita eri puolilta maailmaa. Museorakennus vihittiin käyttöön vuonna 1968, ja sen on suunnitellut arkkitehti Woldemar Baeckman, joka suunnitteli myös monia muita Åbo Akademin rakennuksia. Museorakennus on listattu Docomomon Suomen modernin arkkitehtuurin merkkiteosten valikoimassa.

Tapahtumaan myydään pääsylippuja museon ovelta. Pääsymaksu 7 €, alennusryhmät 5 €. Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Menneet konsertit:

10.9. Metsähovin radio-observatorio, Kirkkonummi

Metsähovin radio-observatorio on ainutlaatuinen paikka osallistua Avaruusseikkailulle, sillä ovet eivät ole usein yleisölle avoinna. Avaruusseikkailu Metsähovissa lauantaina 10. syyskuuta klo 11 sekä klo 14.

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Metsähovin pääinstrumentti, 14-metrinen radioteleskooppi, on käytössä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sen tuottamaa havaintodataa käytetään mm. aktiivisten galaksien, Auringon ja maapallon pyörimisen tutkimiseen. Koko Metsähovi on radiohiljaista aluetta ja matkapuhelimet ja kaikki muut langattomat laitteet on pidettävä pois päältä tai lentotilassa vierailun ajan.

11.9. Pyhän Mikaelin kirkko, Kirkkonummi, käsiohjelmamaksu

Metsähovin radio-observatorion Avaruusseikkailu saa jatkoa kokopitkän konsertin voimin Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa sunnuntaina 10. syyskuuta klo 17.00. Tapahtumaan myydään käsiohjelmia kirkon ovelta. Käsiohjelmamaksu 15 €, alennusryhmät 10 €.

17.9. Avaruuspuisto Väisälä, Kaarina, vapaa pääsy

Avaruuspuisto Väisälän avajaisia vietetetään lauantaina 17. syyskuuta klo 14–22! Päivän ja illan aikana observatorio avaa ovensa kaikille tähtitieteestä tai sen historiasta kiinnostuneille. Tervetuloa katselemaan tähtiä, kuuntelemaan luentoja ja esitelmiä, tekemään komeettoja tai vaikkapa nauttimaan live-musiikista ja opastuksista. Saxtronauts – Avaruusseikkailu on osa päivän ohjelmaa. Tapahtuma on pääsymaksuton. Tutustu päivän ohjelmaan ja tule mukaan: https://www.avaruuspuisto.fi/tapahtumat/

18.9. Avaruuspuisto Väisälä, Kaarina, 15/10 € pääsymaksu

Saxtronauts – Avaruusseikkailu jatkuu sunnuntaina 18. syyskuuta 70 vuotta vanhassa Tuorlan observatoriossa, Kaarinassa. Avaruuspuisto Väisälä on kaikille avoin tiedekeskus, joka opastaa, innoittaa ja kasvattaa tulevaisuuden tieteen tekijöitä ja kaikkia, joita tiede ihmetyttää. Saxtronauts – Avaruusseikkailu pääsee Avaruuspuisto Väisälässä alkuideansa lähteelle yhdistämällä tähtitieteen, musiikin, saksofonin soittimena sekä ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita yhdestä tai useammasta näistä teemoista!

Avaruusseikkailu 2020: Lähtölaskenta!